Budapest panoráma II.: III. kerület, Nyereg út (308 m)

mybudapest 2012.10.18. 11:54

Több, mint egy év kihagyás után ezzel a poszttal folytatnám kedvenc témámat, olyan helyek bemutatását ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a városra. Ha nehéz napod volt a melóban, vagy a pároddal sétálnátok egyet a jó levegőn/hátradöntött üléssel "élveznétek" a panorámát akkor ezeket a helyeket érdemes felkeresni.

IMGP4470 copy.jpg

A mai "epizódban" villámlátogatást teszünk egy kisebb és kevésbé ismert kilátóponton, a III. kerületi Nyereg út és Haránt köz találkozásánál. A sarkon található egy teraszos földkúp, egyfajta természetes kilátóként tökéletes nekünk, illetve a Haránt utcába (nem a közbe) is érdemes besétálni, mert az utca város felőli oldala nincs beépítve. Két irányból is megközelíthető, rövid de annál meredekebb sétával: a 65-ös busszal Kolosy tér - Nyereg út vonalon (innen érdemes felmenni, mert úgy sincs látnivaló az út tetejéig), vagy a 165-ös busszal Remetehegyi útig (erre érdemesebb lejönni, mert végig lehet gyönyörködni a városban). 

A kilátásról: elsősorban észak és kelet felé ismerhetjük meg a várost, nagyjából az Árpád-hídtól Békásmegyerig. De beszéljenek inkább a képek:

IMGP4465 copy.jpgIMGP4456 copy.jpgIMGP4455 copy.jpg

Címkék: budapest utca város street buda óbuda panorama urbanista III. kerület

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mybudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr514855765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása