mybudapest

Hangulatblog szubjektív szemmel. Leszögezném, hogy nem vagyok sem Pulitzer várományos újságíró, sem profi fotós, csak igyekszem néhány budapesti helyszín hangulatát megragadni. A jelszavam: "Mindig az a legrosszabb fénykép, ami el sem készült."

Nosztalgia villamosozás, 2012.08.05. (Első rész: Újpest)

mybudapest 2012.11.21. 13:44

Ma kicsit visszaugrunk az időben egy napsütéses augusztusi vasárnapra, amikor is nosztalgia villamosozást hirdettek a 12-es és 14-es vonalra. Nekem ez volt az első alkalom, hogy kimondottan gördülőállományra vadásztam, így kapóra jött a csupa jól ismert helyszín. Összességében nagyon élveztem a dolgot, bár késő délután eleredt az eső és egy elintézni valóm is kettévágta a programot... de izgalmas volt logisztikázni a helyszínek között. Tovább után jöjjön is a képes összefoglaló.

Csatlakozzatok a Facebookon is, sok apró érdekesség kerül majd fel amiből itt nem lenne önálló poszt.

IMGP8085 copy.jpg

Címkék: budapest utca város street nosztalgia villamos pest újpest rákospalota urbanista xv kerulet iv kerulet

Szólj hozzá!

Csatlakozzatok a Facebookon is!

mybudapest 2012.11.20. 14:23

Katt ide

Címkék: budapest panel utca város ház street szellem vonat vasút buda épület pest óbuda panorama újbuda elhagyott abandoned urbanista MÁV

Szólj hozzá!

(Átmenetileg) elhagyott helyek: III. kerület, Római-part

mybudapest 2012.11.15. 10:47

A nyáron még késő este is nyüzsgő Római-part egészen különleges hangulatot áraszt egy párás téli estén:

IMGP0247 copy.jpg

Címkék: budapest utca város ház street szellem vonat duna vasút buda épület óbuda pünkösdfürdő elhagyott abandoned rómaifürdő urbanista római-part III kerulet

Szólj hozzá!

Elhagyott helyek: XIV. kerület Rákosrendező, teher pályaudvar

mybudapest 2012.11.10. 17:37

A héten meglepődve láttam, hogy Rákosrendezőről a maradék, romos tehervagon állományt is elvitték. Kíváncsiságból kinéztem egyik este, úgy tűnik, a teher pályaudvar teljes felszámolása folyik: a patak vonalában álló MÁV-os lakó/őrházat kiürítették illetve hajléktalanok fosztogatják, újabb vágányokat szedtek fel és a felsővezeték is erősen hiányos. Ez utóbbi is elég szakszerűtlenül lett eltávolítva, valószínűleg kábeltolvajok használták ki, hogy a vezetőség a reflektorok nagy részét is lekapcsolta a külső részen.  De az állapotokról beszéljenek inkább a képek a tovább után.

IMGP0190 copy.jpg

Figyelem! A posztban szereplő képek egy része magán- illetve vasútforgalmi területen készült, a helyszíneket mindenki csak saját belátása szerint közelítse meg.

Címkék: budapest város street szellem vonat vasút épület zugló pest pályaudvar elhagyott abandoned rákosrendező urbanista MÁV

Szólj hozzá!

Esti fotó séta: Sváb-hegyi hangulat

mybudapest 2012.10.29. 16:29

A fotózás egyik szépsége, hogy elindulunk egy téma után aztán az élet vagy az időjárás percek alatt felülírja. Én például panorámát fotózni indultam, amikor 10 perccel a cél előtt szitáló esővel kevert köd ült a semmiből a városra. A dolog annyira reménytelenné vált, hogy nem csak a várost nem lehetett látni, de még a fények sem derengtek át az egybefüggő szürkeségen. Szerencsére ez a fotózás másik szépsége, hogy ha bezáródik egy ajtó, kimászol az ablakon... én pedig belevetettem magam a ködös svábhegyi estébe:

IMGP9838 copy.jpg

Címkék: budapest utca bkv város street vonat vasút buda épület fogaskerekű urbanista XII. kerület

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása