Esti fotó séta: Üröm, Péter-hegy, (Arany-hegy)

mybudapest 2012.10.27. 10:03

Tegnap a munkahét lezárása rövid hétvégére hangolás gyanánt egy könnyed fotósétát terveztem a Péter-hegy körül, csillaghegyi indulással és Óbuda állomásra érkezéssel. Sajnos az eső és az akkumulátorok istene miatt a fotózás része minimálisra redukálódott, a 60-70 másodperces "B időket" 6 kép erejéig bírta a gép.

IMGP9800 copy.jpg

Indulás tehát a Csillaghegyi Strand elől, első célpontom a Péter-hegy keleti, szeméttel feltöltött oldala volt ahonnan azonban a szakadó eső miatt kép nélkül távoztam. Álljon itt azért két korábbi fotó a helyszínről, kedvcsinálónak. Felhívnám a figyelmet, hogy a terület nincs megnyitva a nagyközönség előtt, mint egykori bányaterületet mindenki csak saját felelősségére közelítse meg!

IMGP9098 copy.jpgIMGP9090 copy.jpg

Folytattam tehát az utam a Róka-hegyet megkerülve, itt hamar Budapest és Üröm határán találjuk magunkat. A főváros közelségét kihasználva itt hatalmas területet parcelláztak, a hegy széle mentén a cul-de-sac jellegű (hosszú utca mentén kis zsákutcákra felfűzött telkek) Péterhegyi lakóparkban találjuk magunkat. A csendet szinte harapni lehet és az átmenő forgalom is nulla, mivel a "főutca" is zsákban végződik. Ennek ellenére némileg aggasztó, hogy a környéken autó nélkül mozdulni sem lehet, a legközelebbi BKV megálló (HÉV) 1,8 km, és jelentős szintkülönbséggel is számolni kell, a "sárga buszhoz" szintén be kell sétálni Ürömre a gyéren kivilágított,  részben lakatlan utcákon.

A Kárókatona utca végén egy 100 méteres "szünet" után újból friss parcellákat találunk, ez a rész kevésbé kapós egyelőre. A takarékon üzemelő közvilágítás fényében csak itt-ott dereng egy-egy kész, vagy félkész családi ház. Fotós szempontból viszont jól felszerelt a terület, rengeteg mellmagasságig érő trafódoboz áll az utak mentén, így az állványt ki sem kell nyitni teljesen. Szerencsére az eső is szünetelt, így itt készülhetett néhány hangulatkép:

IMGP9795 copy.jpgIMGP9796 copy.jpg

A névtelen utca végén már Üröm főútján találjuk magunkat, a fenti képen látható erős narancssárga fény messziről tűznek tűnt, de mire beértem a városba már nyoma sem volt. A Péter-hegyhez tapadva irány a meredek Mészégető utca, az Asztalos János utcánál találjuk a hegyi ösvény bejáratát is, de most fontosabb, hogy nagyszerű kilátás nyílik Ürömre:

IMGP9798 copy.jpgIMGP9797 copy.jpg

IMGP9799 copy.jpg

Sajnos a túra része itt fotó szempontból véget is ért, úgyhogy az Arany-hegy egy következő poszt témája lesz.

Címkék: budapest utca város street buda óbuda panorama üröm pest megye elhagyott urbanista péter-hegy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mybudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr364872645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása