A műholdak jelentik: Akkor és most I.

mybudapest 2009.05.05. 13:43

 Pár napja, amikor Flickr-es képeimet rakosgattam a térképre igencsak megmosolyogtatott a Yahoo műholdképe. Budapest felett legalábbis úgy 10 éve jártak utoljára. Ellenben a rivális Google szolgáltatásával, ahol hál'istennek nagyjából egy éves, kellemesen tiszta felvételek vannak drága fővárosunkról. Aztán rájöttem, hogy ez kiváló lehetőség kicsit áttekinteni, mi minden változott az elmúlt 8 évben. A Yahoo felvételei 2000 elején készülhettek, a BS már csak kiégett csontváz, a Nemzeti Színház építése viszont még el sem kezdődött. A Google műholdképe 2008 nyári, például az Északi-összekötőhíd is éppen épül rajta.

A legegyszerűbb lesz az összeállítást azokkal a változásokkal kezdeni, amire a közvélemény is odafigyelt. Például, hogy 2001-ben elkészült a Nemzeti Színház és nem kevésbé híres szomszédja, a Művészetek Palotája. Mára a két híd között teljesen beépült az egykori teherpályaudvar, amit még a végül elmaradt expó miatt pucoltak ki. 

knockinaround: nemzeti1

1999 decemberében szomorú hírre ébredtünk, az éjszaka során leégett a Budapest Sportcsarnok. Nem volt a város legszebb épülete de azért mégis sokkolt minket az eset. Hosszas huzavona után 2003-ra épült meg helyén a Papp László Sportaréna. Az arénától jobbra látható a SYMA-csarnok, ami részben az építés közbeni űr betöltésére épült. Ami viszont sajnos szinte semmit sem változott, az a Puskás stadion. A belváros szinte egyetlen, felülről is igazán látványos változása a Corvin-Szigony projekt:
knockinaround: corvinfolyt. köv.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mybudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr901104159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gallion 2009.05.08. 19:23:59

Nagyon jó a blog! Be is raktam a Kedvencek közé.
süti beállítások módosítása