mybudapest

Hangulatblog szubjektív szemmel. Leszögezném, hogy nem vagyok sem Pulitzer várományos újságíró, sem profi fotós, csak igyekszem néhány budapesti helyszín hangulatát megragadni. A jelszavam: "Mindig az a legrosszabb fénykép, ami el sem készült."

(Átmenetileg) elhagyott helyek: III. kerület, Római-part

mybudapest 2012.11.15. 10:47

A nyáron még késő este is nyüzsgő Római-part egészen különleges hangulatot áraszt egy párás téli estén:

IMGP0247 copy.jpg

IMGP0245 copy.jpg

IMGP0248 copy.jpg

IMGP0239 copy.jpgHideg és meleg fények találkozása

A pesti part egyetlen fényforrása az Észak-pesti szennyvíztisztító telep reflektorai. Sajnos most nem voltak begyújtva a "fingégetők", elég látványos lángcsóva szokta elintézni az ülepítőben összeálló gázokat :)

Különösen félelmetes látvány volt a Duna part, a fent említett szennyvíztisztítón kívül a budai oldalon is csak a szállodahajó jelentette az egyetlen fényforrást, illetve a ködös idő miatt a Megyeri-hidat még csak sejteni sem lehetett:

IMGP0234 copy.jpg Tiszta időben azért innen látszanak a híd jelzőfényei

SDC19054 copy.jpg(valahogy így fest tiszta időben és kivilágítva)

IMGP0227 copy.jpg"A hídon személyvonat halad át, a fotósok kérem exponáljanak."

IMGP0236 copy.jpgHajókaravánok találkozása most nem fenyegetett, de azért volt forgalom

Pünkösdfürdő felé haladva aztán olyan köd szállt le, hogy már a Duna innenső partját sem lehetett látni a sétányról. Fotózás szempontjából ilyenkor nagyon hangulatos képeket lehetne csinálni, viszont a 30-60 másodperces exponálások végére nagyon komolyan be tud párásodni az objektív lencséje, elrontva a fotós szórakozását. Mindenesetre álljon itt néhány régebbi fotóm a hátralévő részről:

IMGP8882 copy.jpg

IMGP8884 copy.jpgA lakópark építés ide is gyorsan elért.

IMGP8890 copy.jpgIMGP8887 copy.jpgA "lusták lépcsője", bringával elég kerülő feljutni a hídra, így én itt szoktam felcipelni inkább.

IMGP8888 copy.jpgA híd alatt, a híd alatt...

Folytatása következik majd, a Békásmegyeri HÉV állomás környékével.

Címkék: budapest utca város ház street szellem vonat duna vasút buda épület óbuda pünkösdfürdő elhagyott abandoned rómaifürdő urbanista római-part III kerulet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mybudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr844908134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása