mybudapest

Hangulatblog szubjektív szemmel. Leszögezném, hogy nem vagyok sem Pulitzer várományos újságíró, sem profi fotós, csak igyekszem néhány budapesti helyszín hangulatát megragadni. A jelszavam: "Mindig az a legrosszabb fénykép, ami el sem készült."

Elhagyott helyek: XIV. kerület Rákosrendező, teher pályaudvar

mybudapest 2012.11.10. 17:37

A héten meglepődve láttam, hogy Rákosrendezőről a maradék, romos tehervagon állományt is elvitték. Kíváncsiságból kinéztem egyik este, úgy tűnik, a teher pályaudvar teljes felszámolása folyik: a patak vonalában álló MÁV-os lakó/őrházat kiürítették illetve hajléktalanok fosztogatják, újabb vágányokat szedtek fel és a felsővezeték is erősen hiányos. Ez utóbbi is elég szakszerűtlenül lett eltávolítva, valószínűleg kábeltolvajok használták ki, hogy a vezetőség a reflektorok nagy részét is lekapcsolta a külső részen.  De az állapotokról beszéljenek inkább a képek a tovább után.

IMGP0190 copy.jpg

Figyelem! A posztban szereplő képek egy része magán- illetve vasútforgalmi területen készült, a helyszíneket mindenki csak saját belátása szerint közelítse meg.

Az "elhagyott" őrház. Némileg nyugtalanított, hogy vannak már új lakói.

IMGP0184 copy.jpg

Itt osztották szét a gurítódombról érkező vagonokat a több tucat tárolóvágány között. Az első kép a gurítódomb felé néz, a második a pályaudvar felé:

IMGP0185 copy.jpg

IMGP0182 copy.jpg

Egykor itt 30-40 vágány is állt párhuzamosan, nagy részüket a rendszerváltás óta a szélétől befelé fokozatosan felszedték. A kevés megmaradt sínpár fölött is hiányzik, lóg a felsővezeték vagy méteres bokrok állnak ki az űrszelvényből:

IMGP0194 copy.jpgIMGP0196 copy.jpgIMGP0200 copy.jpg

Az egykor virágzó teherpályaudvaron most egy képen is elfér a teljes gördülőállomány:

IMGP0207 copy.jpg

A terület jövőre egyelőre hatalmas kérdőjel, voltak nagyra törő tervek Vidámparkról, Kormányzati negyedről, a '90-es években Posta központról, az irányvágányok másik oldalán tervben van egy feltáró út Újpest és a belváros között... az szinte biztos, hogy a BILK kiépülésével itt már nem fognak naponta százával robogni a vagonok a gurítódombról. Az egyetlen amiben reménykedni lehet, hogy a pusztulás után ez a kerületeket elszigetelő zárvány inkább beleolvad a városszövetbe.

IMGP0204 copy.jpg



					

Címkék: budapest város street szellem vonat vasút épület zugló pest pályaudvar elhagyott abandoned rákosrendező urbanista MÁV

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mybudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr444900720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása