Budapest legnagyobb szellemházai I.

mybudapest 2010.01.22. 12:44

Fővárosunkban nincs hiány szellemházakban, elhagyott épületekben de azért egy komplett 10 emeletes ház lakatlanul még így is érdekességszámba megy. Mai bejegyzésem helyszíne az általam nagyon kedvelt Csáktornya park és környéke. Itt található egy komplett lakatlan toronyház, bár a külseje nem árulkodó, jobb állapotban van mint a szomszédos lakott épület (1. kép). A fotók tavaly júniusban készültek, azóta egy kis update, hogy november körül elkezdtek dolgozni az épület belsején. Ezzel a belső megtekintés halovány ötletét végül elvetettem :) de úgy tűnt azelőtt is, hogy illegális beköltözők sem lakják. A lakatlanság okát nem tudom, a jó külső állapotból és a belső munkálatokból ítélve talán azbeszt vagy más veszélyes anyag miatt ürítették ki. Esetleg nyugdíjas otthon lesz belőle, mint két újpalotai panelből. Jöjjenek tehát a képek:

a szomszédos, lakott épület

 és a jobb külső állapotú lakatlan

Címkék: budapest panel ház szellem épület zugló elhagyott abandoned xiv kerulet

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mybudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr851692517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2010.01.22. 13:10:07

Zuglóban van egy ismertebb lakatlan 10 emeletes is a Hungária körúton, városi legendák szerint az oroszoké :)

ildsisy 2010.01.24. 10:30:12

@mybudapest: Mint Pécsen a "Szellem" ház... vagy igen itt Budapesten is sok van...

Zolcsi67 2011.09.20. 21:01:36

A Sárrét parkban van ez a szellemház. Mi a "testvérében", a Rákosszeg park 6-ban laktunk.
A történet: nem panel, hanem ún. csúszózsalus eljárással épültek ezek a házak, és nem kellően friss betont hoztak az építéshez, ami kb. 2 év után statikailag már eléggé megbízhatatlanná tette a házakat. Lakók kiköltöztet (ki a Füredi útra, ki Újpalotára), 4 ugyanolyan ház egy pár sarokkal odébb felépít...

A másik, a Hungária körút: valóban az oroszoké, azaz a Szovjetunió ide akkreditált követségi, kereskedelmi stb. dolgozói kaptak ott lakást. na nem nagykövet vagy attasé-szintű, csak a "mezítlábas" hivatalnokok, stb.
süti beállítások módosítása